Sporna situcija: Da li je pogodak za pobjedu Zvijezde protiv Sarajeva bio neregularan?

24.02.2024. | 16:22

Fudbaleri Sarajeva danas su ponovo razočarali svoje navijače budući da nisu uspjeli pobijediti najlošiju ekipu u Wwin ligi BiH Zvijezdu 09, a utakmicu je obilježio i jedan sporni trenutak.

Naime, Zvijezda 09 je do pobjede došla u sudijskoj nadoknadi utakmice i to golom kojem je, po svemu sudeći, prethodila nedozvoljena pozicija.

Naime, strijelac gola Vadze nalazio se u dubokom ofsajdu kada je Vukoja prebacio loptu glavom pored dva igrača Sarajeva koja su se s njima našla u skoku.

Vadze se tako našao sam pred golom Sarajeva, Radović ga nije uspio zaustaviti pa je omaleni ofanzivac Zvijezde rutinski savladao golmana Ilieva, prenosi Klix.

Uslijedili su žestoki protesti igrača Sarajeva, ali sudija Mirza Kazlagić iz Cazina nije mijenjao svoju odluku te je samo pokazao na centar i da se igra nastavi, baš kao i u situaciji koja se dogodila nekoliko minuta ranije kada su domaći tražili penal nakon duela Vadzea i Radovića u šesnaestercu gostiju.

Ubrzo je svirao i kraj utakmice pa je Zvijezda 09 osvojila važna tri boda u borbi za opstanak, dok je nastavljena kriza Bordo tima koji ovog proljeća još ni jednom nije slavio u regularnom dijelu meča.