Spektakl u Minhenu: Njemačka za sat vremena „uništila“ Portugaliju!

19.06.2021. | 20:03

Fudbaleri Njemačke pobijedili su Portugaliju 4:2 u drugom kolu grupe F Evropskog prvenstva. Panceri su ovim trijumfom ostali u borbi za plasman dalje, dok će aktuelni šampion Evrope u posljednjem protiv Francuske igrati za prolaz u narednu fazu.

U Minhenu je viđena najbolja utakmica dosadašnjeg dijela šampionata. Od prvog do posljednjeg minuta igralo se u jakom tempu, šanse su se ređale, a samim tim palo je i šest golova.

Izabranici Joakima Lijeva za 60 minuta postigli su četiri gola i za sat vremena igre riješili su pitanje pobjednika.

Njemačka je odlično otvorila meč, u šestom minutu uspjeli su da postignu gol, ali je poništen zbog ofsajda. Nastavili su sa napadima, ali u 15. minutu uslijedio je hladan tuš.

Portugalija je izvela sjajnu kontru, Žota je asistirao Ronaldu koji je bez problema savladao Manuela Nojera.

U narednih petnaestak minuta malo je opao tempo meča, ali u 35. se ponovo „zakuvalo“. Gosens je poslao odličnu loptu ka Havercu koji nije uspio da dođe do iste, ali zato jeste Diješ koji je nehotično postigao autogol.

Za samo četiri minuta Njemačka je potpuno preokrenula. Ponovo je u pitanju bio autogol, s tim što je ovoga puta Gerero poslao loptu iza leđa Ruija Patrisija.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, te je Njemačka imala gol prednosti na petnaestominutnoj pauzi.

Drugi period igre donio nam je još mnogo uzbuđenja, pogotovo u prvih 15 minuta igre. Igrao se 51. minut kada je Gosens asistirao, a Haverc savladao golmana Portugalije, prenosi Sputnik.

Svega devet minuta kasnije domaći fudbaleri nokautirali su aktuelnog šampiona Evrope. Sjajni Gosens partiju je krunisao golom nakon što mu je Džošua Kimih lijepo nabacio loptu na glavu.

Do kraja utakmice gosti iz Portugalije uspjeli su da smanje, ali to je bilo sve, poraz je bio neizbježan. Konačan rezultat postavio je Diogo Žota u 67. minutu.

U narednih dvadesetak minuta opao je tempo, a Portugalija je najbolju šansu imala u 79. minutu kada je Renato Sančes pogodio stativu.

Njemačka i Portugalija sada imaju po tri boda, ali Pancere u posljednjem kolu čeka duel sa Mađarskom, a aktuelni šampioni Evrope igraju protiv svjetskih prvaka iz Rusije.

Mečevi se igraju u srijedu u 21 čas.