Spektakl na Vembliju: Engleska napada Dansku u polufinalu velikog takmičenja

07.07.2021. | 09:18

Prvi put od 1966. godine fudbalska reprezentacija Engleske će pokušati da dođe do finala nekog velikog takmičenja.

Naime, “Gordi Albion” će večeras u polufinalu na svom “Vembliju” pokušati srušiti Dansku. Iako im mnogi daju ulogu favorita tokom cijelog turnira, a naročito nakon pobjede nad Njemačkom, te ih stavljaju u prvi plan za konačno prvo osvajanje trofeja, Englezi su i te kako oprezni.

“Poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva i danas nas boli. Moramo zato u srijedu da izađemo na teren sa boljim osjećajem nego što smo onda imali protiv Hrvatske u Rusiji. Sada smo u znatno boljoj situaciji, imamo bolji tim, više motivacije i naučili smo iz tog iskustva mnogo”, rekao je fudbaler Engleske Hari Megvajer.

Bez obzira na to što su kosturom imali blago povoljniji žrijeb u nokaut fazi, Englezi znaju da ih protiv Danaca čeka veliki izazov.

“Danska je dobar tim. Odlični pojedinci, odlično ukomponovani i to su dokazali kroz sve dosadašnje utakmice. Znamo da će biti teška utakmica, ali fokusirani smo na sebe. Mi moramo odigrati našu najbolju partiju i otići u finale”, dodao je Megvajer.

Selektoru Engleske Geretu Sautgejtu ovo će biti drugo uzastopno polufinale na velikim takmičenjima.

Utakmica polufinala Engleska – Danska igra se večeras, s početkom u 21 sat. Sinoć su prvo polufinale, takođe u Londonu, odigrale reprezentacije Španije i Italije.