Španija savladala Švedsku i domogla se bronze na Svjetskom prvenstvu u rukometu

29.01.2023. | 20:35

Osvajač bronzane medalje na 28. Svjetskom pvenstvu je reprezentacija Španije, koja je, fantastičnom igrom u drugom poluvremenu, savladala domaćina Švedsku – 39:36 (18:22).

Razigrani Šveđani su uveli rivala u svoj ritam, otišli na odmor sa četiri gola prednosti, i djelovalo je da će opravdati ulogu favorita.

Početkom nastavka, počeo je i blic-krig probuđene Španije. Predvođeni pivotmenom Figuerasom koji je odigrao utakmicu života, boljim doprinosom golmana i probuđenim Aleksom, momci Đordija Ribere su preokrenuli utakmcu u rekordnom roku.

Već u 40. minutu su imali plus dva na svom kontu. Korales je bio sjajan među stativama, Aleks Dujšebaev je preuzeo stvari u svoje ruke poslije jako blijedog prvog poluvremena. Figueras sa crte razbio Švedsku.

Ono što je krasilo Švedsku kroz turnir, zatajilo je u posljednje dvije utakmice. Očekivalo se više od Paličke i Tulina, koji su nosili ekipu i „palili vatru“ na tribinama do polufinala – toga nije bilo u odlučujućim mečevima.

Nije bilo Jima Gotfridsona da prekine kontra ritam, a Španci su ponovo izvukli maksimum svoje moći. Od trenutka kada su preuzeli vođstvo, nisu dozvolili rivalu novu šansu.