Španac potvrdio dolazak: Alkaraz brani titulu u Umagu

12.05.2022. | 14:11

Karlos Alkaraz potvrdio je svoj dolazak na ovogodišnje izdanje turnira u Umagu, gde će braniti titulu osvojenu prošle godine, što mu je bio prvi ATP trofej u karijeri.

„Zahvalan sam što se ove godine vraćam u Umag iz kojeg nosim lijepe uspomene. Nadam se da ću obraniti naslov i da ćemo se vidjeti tamo“ izjavio je Alkaraz u službenom saopštenju jedinog hrvatskog ATP turnira koji će biti održan od 22. do 31. jula, prenosi Sportklub.

Mladić iz Mursije počeo je svoj meteorski uspon na ATP turu baš prošlogodišnjim naslovom u Umagu. U trenutku kad je u julu prošle godine osvojio titulu u Umagu, Španac je bio na 73. mjestu ATP liste, a deset mjeseci kasnije nalazi se na šestom mjestu, pošto je prošle nedjelju u Madridu osvojio svoj drugi pehar na Masters 1000 turnirima i na putu do titule pobjedio Đokovića i Nadala.

Po broju bodova osvojenih u ovoj godini od Alkaraza je bolji samo Nadal. Zahvaljujući trijumfu na Australijan Openu i osvajanju rekordnog 21. gren slem trofeja, legendarni Španac ima samo 70 bodova više od Alkaraza koji je u 2022. vodeći po broju osvojenih turnira. Osim u Madridu, Alkaraz je slavio i na Masters 1000 turniru u Majamiju  i na dva turnira ATP 500 serije u Rio de Žaneiru i Barceloni.