Šou Nikole Jokića: Srbin prvo briljirao na parketu, pa “zabavljao” novinare VIDEO

04.08.2020. | 10:41

Prvo je briljirao na parketu, a onda je oduševljavao i američke novinare po završetku meča sa Oklahomom.

Nakon što je uz tripl-dabl predvodio Denver do dramatičnog trijumfa nad Tanderima, i to poslije produžetka, Nikola Jokić se na vrlo zanimljiv način obratio medijima po okončanju utakmice.

“Ničim izazvan”, poslao je poruku portparolu Nagetsa, koji je vodio video-razgovor srpskog asa i reportera koji su poželjeli da putem interneta porazgovaraju s njim.

“O, Kodi Vajz (Wise – “pametan”), nisi ti tako pametan”, nasmijao se Jokić na početku video-konferencije za novinare.

“Nikola, da li si ti to Vajzu rekao da nije ‘Vajz’?”, prasnula je u smijeh Kejti Vindži, reporterka Atltitjud TV, a kada je Jokić klimnuo glavom, poslije kraće pauze zbog duhovite situacije – počela su i pitanja.

Prvo je Vindži upitala kako mu uspijeva da u završnicama napetih utakmica bude istinski vođa na terenu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZG1JwCa6zeY&feature=emb_logo

“Rekao sam saigračima tada: ‘Tim koji ima više energije, ko ima više strasti, taj će da pobijedi’. Želio sam da budemo baš takvi. Razlika je na kraju upravo bila u tom pristupu”, smatra Jokić. Sljedeće pitanje odnosilo se na rekord karijere mladog Majkla Portera juniora i njegovu saradnju s njim, naročito u vidu asistencija posle MPJ-ovih utrčavanja u reket

“Majkl Porter junior je velika meta, a i snažan je, kada ga vidite gde treba, sve je lako. Samo treba da nastavi tako, sa ovakvom energijom”, istakao je Jokić. Upitan kako mu se čini “hemija” u ekipi u ovim danima, nije previše žalio za odsutnim starterima:

“Sviđa mi se što igram i sa nekim drugim momcima. Interesantno je”, dodao je Jokić u svom stilu.

U jednom trenutku, Jokića su američki novinari upitali šta misli o o ovom novom odvijanju utakmica – igranju bez navijača, citirajući pritom prethodnu, duhovitu izjavu trenera Denvera, Majkla Melouna, “da je važno ostvarivati pobjede na teškim gostovanjima, pred onakvom publikom”:

“Znate, nije meni ovo prvi put. Igrao sam ja u karijeri bez publike, ili sa vrlo malo gledalaca na tribinama, tako da meni ovo i nije baš novo. Meni je ovo maltene normalno. Viđao sam već to”, zaključio je Nikola Jokić, podsjetivši tako na neke utakmice u Srbiji, s početka karijere. Sve je na kraju opet začinio porukom portparolu Nagetsa koji je “odjavio” konferenciju – “Cody Wise, you're not so wise”, piše Srpskainfo.