Sosijedad rutinski u Salzburgu: Senzacija u Njemačkoj – gosti od 0:2 do tri boda

03.10.2023. | 21:08

Igrači Real Sosijedada rutinski su savladali ekipu Red bul Salzburga na nikada ugodnom gostovanju u Austriji rezultatom 2:0. Predstavnik Španije se poslije decenije vratio u Ligu šampiona, a u prva dva kola ima remi sa Interom i pobjedu na vrućem terenu u Austriji.

Pobjedu ekipi iz San Sebastijana donijeli su Mikel Ojarzabal u sedmom i Brais Mendez u 27. minutu i to na asistenciju sjajnog Japanca Kuba. Za domaćina su igrali srpski fudbaleri Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić, ali oni nisu bili dovoljni da austrijski klub izbjegne prvi ovosezonski poraz u najjačem klubskom takmičenju.

Real Sosijedadu je ovo tek peto učešće u najznačajnijem evropskom takmičenju, a jedno je sigurno, napad na jednu od prve dvije pozicije je uveliko počeo.

No, ako je u Austriji bilo mirno, onda za sve one sa slabim srcem, večerašnja utakmica u Berlinu sigurno nije nešto što se preporučuje.

Olimpijski stadion u Berlinu bio je pun, čak 75.000 hiljada navijača pratilo je prvi istorijski meč Union Berlina u Ligi šampiona na svom terenu, ali nije dočekao i prvu pobjedu, više je to bilo kao prvi ljubavni krah, s obzirom da su crveni vodili 2:0, ali Braga je poslije velikog preokreta i golom Andre Kastra u 90+4. minutu slavila 3:2.

Šeraldo Beker je sa dva gola ispisao istoriju, jer je bio prvi strijelac za njemačkog kluba u eliti, međutim Braga je na iskustvo i momenat nadahnuća Brume i Kastra u posljednjim sekundama meča napravila veliki preokret šokiravši sve prisutne.

Oznake: Braga, Salcburg