Šokantne scene na stadionu: Potukao se na tribini, dobio udarac u glavu i preminuo VIDEO

20.09.2023. | 11:30

Navijač New England Patriotsa, 53-godišnji Dejl Muni, preminuo je na tribinama stadiona “Gillette” nakon tuče s pristalicama Miami Dolphinsa. Šokantan snimak incidenta pokazao je kako je dobio udarac u glavu nakon čega se srušio. Ekipa Hitne pomoći pokušala ga je reanimirati, ali neuspješno.

Muni, koji je imao sezonsku ulaznicu Patriotsa posljednjih 30 godina, prevezen je u bolnicu u Atleborou, gdje je proglašen mrtvim.

Prema tvrdnjama svjedoka, tragediji su prethodile provokacije grupe navijača Dolphinsa. Muni je u jednom trenutku ustao sa svoga sjedišta i krenuo se obračunati s protivničkim navijačima koji su se nalazili iznad njega.

“Samo se osjećam obamrlo. Jednostavno ne mogu vjerovati da je ovo stvarno. Potrebno je mnogo da ga razljuti, a on ima strpljenje sveca. Samo ne razumijem šta se dogodilo” kazala je njegova supruga.

Službenici stadiona “Gillette” rekli su da im je “srce slomljeno”.

“Nastavljamo raditi s lokalnim vlastima kako bismo im pomogli u istrazi koja je u toku. Izražavamo naše najiskrenije saosjećanje i iskreno saučešće Dejlovoj porodici i svima onima koji žale zbog njegovog gubitka”, saopštili su, prenosi “Jutarnji”.

Oznake: Navijač