Šokantna tvrdnja novinara: Da, Maradona je trošio mjesečno i 10 miliona dolara

06.12.2020. | 13:46

Poslije smrti legendarnog Dijega Maradone najviše se pričalo o njegovim najznačajnijim potezima iz igračke karijere, porocima, ali i o njegovoj porodici koja će se boriti da podijeli bogatstvo koje je ostavio iza sebe.

Prvobitno se pisalo o tome da je Maradona umro siromašan, u dugovima, ali je ipak na njegovim računima ostalo dovoljno novca da nastane prava “sapunica” oko testamenta.

Maradona je tokom karijere mnogo zaradio i mnogo potrošio, a sada je otkriveno da njegovi mjesečni izdaci nisu bili na žurke i provod, kako su mnogi mislili, nego je izdržavao više od 50 porodica – od radnika, prijatelja, bivših žena do najbliže familije.

Argentinski novinar Horhe Real otkrio je da je Maradona zbog toga imao mjesečne troškove od čak 10 miliona dolara zbog kojih je prihvatao razne pozive – od Dubaija do Bjelorusije.

“Da, Maradona je trošio mjesečno i 10 miliona dolara… Ne djeluje mnogo kada pričamo o Maradoni, ali znate li kolika je to brojka? Koji pezos manje ili više, to su bili njegovi fiksni mjesečni troškovi. Znate da je i sam pričao da hrani 50 porodica, naveo je Real i izazvao veliku pažnju u argentinskim medijima”, prenosi Mondo.