Šok za Zvezdu pred put u Madrid: Teodosić završio u bolnici

28.03.2024. | 14:36

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.30 igraju meč 32. kola Еvrolige proitv Reala u Madridu, a uoči ovog duela javnosti se obratio trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos.

“Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju pred sobom, ali borićemo se. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe”, počeo je priču Sferopulos, pa dodao:

“Moramo da igramo dobru odbranu, ne smijemo da damo Realu da da dosta poena i nađe ritam, jer onda bi bilo teško da i mi nastavimo da igramo u takvom ritmu”.

Istakao je grčki stručnjak i kako mu je malo teže da motiviše igrače u trenutku kada ne postoji rezultatski značaj za utakmicu.

“Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu, borimo se za svaku pobjedu. Znamo da naš zadatak nije lak, ali tako ćemo se pripremiti mentalno, da odigramo dobru utakmicu”, dodao je.

Dotakao se i zdravstvene situacije.

“Topić i Tompkins neće putovati, oni treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. Svi ostali osim Jaga koji ima šavove putuju. Topić je u posljednjoj fazi oporavka. Vježba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra”, zaključio je Sferopulos.

Teodosić u bolnici

U timu neće biti ni Miloš Teodosić koji je završio u bolnici:

“Naš plejmejker je tokom posljednjeg treninga pred put ekipe u Madrid u četvrtak, osjetio nelagodnost i mučninu, pa je nakon preventivnih pregleda u bolnici, koji su utvrdili da se ne radi o ozbiljnijem problemu, odlučeno da iz predostrožnosti ostane u Beogradu”, saopštila je Zvezda.