Šok za Vlahovića i Kostića pred Švajcarsku: Cijela uprava Juventusa podnijela ostavke

28.11.2022. | 22:01

Dušan Vlahović i Filip Kostić su dobili loše vijesti iz Torina, pošto je uprava Juventusa na čelu sa Andreom Anjelijem podnijela ostavku.

I dok cio svijet sa budnom pažnjom prati Svjetskom prvenstvu u fudbalu šokantne vijesti stižu iz Juventusa koji je ostao bez komletnog rukovodstva, uključujući i predsjednika kluba.

Kompletno rukovodstvo Juventusa podnijelo je u ponedjeljak uveče ostavke, a to uključuje i predsjednika kluba Andreu Anjelija i sportskog direktora Pavela Nedveda.

Juventus je u ponedjeljak održap vanrednu sjednicu Upravnog odbora u Kontinasu, a prema prvim vijestima do ovog šoka je došlo zbog afere koja potresa italijanski fudbal nakon koje je italijansko tužilaštvo otvorilo istragu zbog lažnih finansijskih izvještaja.

Ostavke su podnijeli i svi članovi Borda ditektora – generalni direktor Mauricio Arivabene i članovi Borda Lorens Debru, Masimo dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud.

Razlog ostavki navodno su finansijske malverzacije u periodu od 2018. do 2020. godine zbog kojih je torinsko tužilaštvo krajem oktobra pokrenulo istragu, a koje su dovele do rekordno lošeg poslovanja kluba za takmičarsku 2021-2022. godinu, odnosno gubitka 254.300.000 evra.

To znači i kraj vladavine porodice Anjeli u Juvnetusu. Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije, a na čelo kluba došao je u maju 2010. godine. U tom periodu Stara dama je devet puta bila šampion Italije, ali je poslije godina dominacije zapala u krizu i tron prepustila Interu, pa Milanu.

 

 

Oznake: Juventus, Ostavke