Šok za “tim snova”: Francuzi nadigrali Amerikance na startu Olimpijade

25.07.2021. | 16:17

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, popularni “drim tim”, doživjela je praz od Francuske već na startu Olimpijskih igara u Tokiju – 83:76.

Trikolori su odigrali sjajan meč i trojkom Furnijea ušli su u posljednji minut sa prednošću od 76:74, da bi Amerikanci potom promašili dva šuta – od koji je jedna otvorena trojka Holideja na 23 sekunde do kraja.

Amerikanci su potom na liniju penala poslali Nanda De Koloa koji je ubacio oba šuta za 78:74, a onda je Lilard na pravio grešku i okliznuo se već u sljedećem napadu. Pritom je nogom zakačio Furnijea i dao priliku Francuzima da riješe pitanje pobjednika.

Sudije su pogledale snimak, dale su Lilardu tehničku grešku, a Furnije je na 17 sekundi ubacio jedno bacanje (79:74). Međutim, lopta je i dalje bila za Francusku, lopta je došla do Gobera (faulirao ga Durent) koji je praktično završio posao na ovom meču (81:74).

Imali su Amerikanci prednost na poluvremenu, vodili su osam razlike, ali su Francuzi odigrali nevjerovatnu treću dionicu koju su dobili sa +14. Posljednja četvrtina je bila egal, da bi SAD pri rezultatu 63:63 otišla na pet razlike. Međutim, Francuska se sjajno vratila u igru i posle požrtvovane odbrane Jabuselea, koji je izvukao loptu iz auta, Furnije je ubacio pomenutu trojku koja je bila klučna.

Upravo je Furnije sa 28 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Gober je imao 14 poena i devet skokova, a De Kolo 13 poena. Što se tiče Amerikanaca, Holidej je ubacio 18, Lilard je imao 11 , a Durent 10.

Oznake: Košarka