Šok za Ronalda: Zabranjeno mu da debituje za Al Nasr

04.01.2023. | 17:00

Kristijano Ronaldo je u utorak promovisan u Saudijskoj Arabiji na veličanstven način kao novi igrač Al Nasra, gdje će godišnje zarađivati 200 miliona dolara.

Oči svjetske fudbalske javnosti sada su širom otvorene ka Saudijskoj Arabiji, a dolazak Ronalda uticaće i na znatno veće interesovanje za ovu ligu, barem za one mečeve u kojima Ronaldo bude igrao.

Zbog toga su svi sa velikim nestrpljenjem čekali i debi Ronalda u novom klubu. To je prema rasporedu Al Nasra trebalo da bude već u četvrtak protiv ekipe Al Tae, ali na tom meču neće biti Ronalda.

Naime, kako prenosi Dejli Mejl, Ronaldu je zabranjeno da igra na ovom meču, jer još izdržava suspenziju od dvije utakmice zbog kazne kada je na meču sa Evertonom udario u telefon jednog navijača na tribinama.

Međutim, zbog pauze i Svjetskog prvenstva u Kataru, ta kazna je prolongirana za utakmice kada se prvenstvo završi.

Već prije Katara Ronaldo je dao šokantan intervju koji je izazvao i raskid ugovora sa Junajtedom, pa Portugalac nije bio u mogućnosti da zaigra na naredne dvije utakmice i da odsluži kaznu.

Kazna se automatski prenijela na naredni klub u koji je prešao, pa će tako morati da sačeka i naredna dva meča u Al Nasru, kako bi mogao da debituje u novom klubu, navodi Dejli Mejl.

To znači da bi Ronaldo mogao da propusti i gostovanje Al Šababu 14. januara, a da bi konačno mogao da debituje kod kuće 21. januara protiv Al Itifaka.

Al Nasr je trenutno prvi na tabeli sa 26 bodova, jednim više od Al Šababa, ali i sa mečom više od njih, piše Telegraf.

Oznake: Ronaldo