Šok za navijače Denvera: Nikola Jokić stavljen na listu povrijeđenih igrača

07.09.2020. | 10:28

Denver je stavio Nikolu Jokića na listu povrijeđenih košarkaša za treću utakmicu sa Los Anđeles Klipersima u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige. Jokić je na stavljen zbog “istegnuća ligamenata zgloba desne šake”.

Prema NBA pravilniku, svaki klub je dužan da dan pred naredni meč objavi koji igrač sigurno neće igrati, a za koga se to još ne zna. Pravilo je da se koriste tri termina “teško” (šanse nastupi su oko 25%), “pod znakom pitanja” (šanse su 50%) i “vjerovatno” (šanse su 75%).

Jokićevo svrstavanje u kategoriju “pod znakom pitanja” znači da su podjednake šanse da zaigra u trećoj utakmici sa Klipersima.

U ovoj sezoni, Nikola Jokić je u plej-ofu prosječno postizao 25 poena i imao 8,7 skokova te šest asistencija, uz 52,6% uspešnosti šuta za dva poena, a čak 49,1% kada se radi o trojkama. Povreda zgloba ruke – ne samo da bi mogla da ga odvoji od terena, već i da pri povratku – uslovi blagi pad realizacije šuteva, pa otuda i zabrinutost navijača Nagetsa zbog novonastale situacije, tim prije što niko nije ni primjetio u kojem se to tačno trenutku Jokić povredio.

Treća utakmica između Denvera i Klipersa igra se u utorak u tri časa.