Šok za Federera na Vimbldonu: Hurkač poslao Švajcarca kući već nakon četvrtfinala

07.07.2021. | 19:20

Švajcarski teniser Rodžer Federer šokantno je ispao sa Vimbldona već u četvrtinalu.

39-godišnjem veteranu je ovogodišnji Vimbldon bio vjerovatno posljednja šansa da stigne do 21. Grend slem titule u karijeri.
Federeru je na omiljenom turniru put do finala bio otvoren ispadanjem favorita iz njegovog dijela žrijeba, prvenstveno Danila Medvedeva, ali on to nije uspio iskoristiti.
Rekordera po broju titula (8) i pobjeda (105) na Vimbldonu u četvrtfinalu je s lakoćom porazio Hubert Hurkač, čovjek koji je kolo ranije bio koban upravo za drugog tenisera svijeta Medvedeva.
Federer je igrao neprepoznatljivo i već od prvog poena je bilo jasno da će Švajcarcu trebati veliko čudo da uđe među četiri najbolja tenisera na turniru.
Prva dva seta Hurkač je dobio sa 6:2, 7:6 (4) i pred Federerom je bila nemoguća misija – okrenuti 0:2 u 3:2. To je u karijeri uspio deset puta, ali jedanaesti put nije mogao. Treći set je izgubio za samo 27 minuta rezultatom 6:0 i završio svoje takmičenje na ovogodišnjem Vimbldonu, a možda i u karijeri.
Hurkač će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mateo Beretini – Feliks Ože-Alijasim. Drugo polufinale čine novak Đoković i Denis Šapovalov.