Šok u Partizanu: Asano pobjegao iz kluba, crno-bijeli najavljuju tužbu

02.05.2021. | 11:19

Japanski fudbaler iz redova Partizana Takuma Asano, napustio je svojevoljno klub i saigrače i otputovao u Japan.

Japanac je za kratko vrijeme osvojio srca svih navijača crno-bijelog kluba, a na društvenim mrežama je objavio da napušta Humsku.

On je na Instagramu objavio da odlazi iz Partizana zbog velikih dugovanja, kašnjenja plata i nepoštovanja od strane kluba.

“Ja, Takuma Asano, raskinuo sam ugovor sa FK Partizan iz Beograda. Poslije teških trenutaka, nisam imao izbora nego da se odlučim na ovaj težak potez, jer ne osjećam poštovanje kluba. Klub kontinuirano nije uspjevao da mi isplati platu i propratne troškove na vrijeme (sa današnjim daom postoji značajan iznos) i odgovorio je vrlo jednostavno na moje ponovljene zahtjeve. Boli me što moram da napustim klub pod ovim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan bio važan klub u mojoj igračkoj karijeri. Zahvalan sam svima koji su me podržavali tokom mog rada u Partizanu, uljučujući trenera Savu Miloševića koji me je pozvao da se priključim klubu, trenera Aleksandra Stanojevića koji mi je uvijek vjerovao i podržavao me, mojim nevjerovatnim saigračima i osoblju tima i svim navijačima koji su uvijek vjerovali u mene i tim. Hvala svima od srca”, napisao je Japanac na Instagramu.

Klub iz Humske se ekspresno oglasio saopštenjem koje jasno ukazuje koji će biti naredni koraci crno-bijelih.

“Fudbalski klub Partizan obavještava  javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA podnijeti tužbu protiv igrača usljed neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucjenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom.

Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uvjeravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije. FK Partizan”.