Šok u Madridu: Nadal ispao u četvrtfinalu, Zverev ga prvi put dobio na šljaci

07.05.2021. | 17:41

Njemački teniser Aleksandar Zverev pobijedio je Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima i plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu.

Zverev, šesti na ATP listi, slavio je protiv drugog igrača svijeta i prvog favorita u glavnom gradu Španije sa 6:4, 6:4 za sat i 46 minuta. U borbi za finale čeka ga duel protiv Dominika Tima.
Šampion iz 2018. sasvim zasluženo je trijumfovao protiv petostrukog osvajača Madrida, pošto je od sredine prvog seta prikazao znatno kvalitetniju igru, upisavši prvu pobjedu u karijeri protiv Rafe na šljaci iz četvrtog pokušaja.
Nadal je brejkom došao do 4:2, ali je to praktično bilo sve od njega na meču. Zverev je ekspresno uzvratio, zatim osvojio i naredna tri gema i stekao prednost u setovima.

U istom ritmu igralo se i u drugom. Nadal je pravio nesvojstvene greške, koje je Zverev umješno koristio. Prvu brejk loptu u drugom gemu Saša nije iskoristio, ali je već u petom prihvatio poklon rivala i zatim stigao do 4:2.
Mogao je Nijemac novim brejkom da zada konačan udarac Špancu, međutim, spasao je Nadal dvije brejk lopte i još malo produžio meč. Ishod se, ipak, nije promijenio – Zverev je realizovao oba servis gema i domogao se polufinala, piše Sport klub.