Šok na Marakani: Pavkov je autogolom u 90. minutu ostavio Zvezdu bez Lige šampiona

23.08.2022. | 23:07

Crvena zvezda će u Ligu Evrope. Milan Pavkov je autoglom u 90. minutu poslao Makabi iz Haife prvi put u Ligu šampiona – 2:2 (2:1).

Zvezda je imala sve 47 minuta, imala vođstvo 2:0, imala je i opdbranjen penal Milana Borjana, ali je dozvolila Makabiju da ih šokira dva puta u nadoknadi vremena i prvi put u istoriji uđe u Ligu šampiona.

Crvena zvezda je odigrala autoritativno 47 minuta u prvom dijelu, povela je golvoima Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića 2:0, a onda je u drmaatičnom finišu Makabi na odmor otišao sa minimalnim gubitkom.

Ono što se dešavalo između VAR penala za Makabi i samog kraja ući će u anale. Srnić je poslije kornera odigrao loptu rukom, Haziza je izuveo penal, ali ga je Milan Borjan pročitao i odbranio. Zvezda je krenula u kontru, Kanga se okliznuo a Sundgren je opalio sa preko 25 metara. Lopta je dobila čudan efe i prošla po zemlji ispod Borjana u mrežu!

Prvak Srbije odigrao je do tada kako i mora da bi ušao u Ligu šampiona. Agresivno, jako u duelima, energetski na maksimumu. Dragović i Milunović su otjerali Pieroa na 35 metar od gola, a dvije osvojene druge lopte crveno-bijeli su materijalizovali. Eksplodirao je vulkan od 50.000 navijača na Marakani u 12. minutu kada je Katai prošao po lijevoj strani skoro do peterca, poslao jaku loptu koja se od Goldberga odbila do Pešića koji je postao koban po Haifu.

Prije toga je Kanga pogodio stativu, da bi Srnićevu požtvovnost u drugi gol materijalizovani maestralnom petom Katai, blagovremenim pasom Pešić i inteligentnim golom Mirko Ivanić.

Umjesto mirnog odlaska na odmor, desilo se šta se desilo, pa se u nastavku krenulo “od egala”.

Šok na kraju prvog dijela psihološki i energetski je negativno uticao na igrače Zvezde koji su odigrali sa mnogo grešaka u nastavku i dozviolio Makabiju da dominira.

Milan Borjan je dva puta spašavao crveno-bijele, prvi put poslije udarca Pieroa, a drugi put je uz pomoć prečke uspio da amoritzuje udarac Kornua poslije greške Ivanića.

Makabi je bio bolji u drugom dijelu.

I na kraju je uslijedila kazna kada su svi očekivali produžetke. Poslije centaršuta Acilija Milan Pavkov je nespretno zakucao loptu u mrežu Milana Borjana. Makabi je pred ulaskom u Ligu šampiona.