Šok na Australijan openu: Organizatori 24 zdrava tenisera poslali u dvonedjeljni karantin

16.01.2021. | 11:30

Australijan open, već se nalazi u problemima, a mnogi trenutnu situaciju nazivaju kolapsom i prije početka.

Svjetski mediji prenose da su Viktorija Azaraneka (Victoria), Sloan Stivens (Sloane Stephens) i Kei Nišikori (Nishikori) u izolaciji u hotelskim sobama nakon što su dvije osobe sa njihovog leta za Melburn bile pozitivne na korona virus.

Spekuliše se da je Azarenka, dvostruka šampiona ovog turnira, među grupom igrača koji će biti ograničeni samo na hotelske sobe tokom 14 dana karantina pošto su dvije osobe na čarteru koji je stigao iz Los Anđelesa bile pozitivne na korona virus.

Takođe, procurio je mail koji su organizatori poslali teniserima i zvaničnicima koji su bili u avionu. Santiago Gonzales je objavio na društvenim mrežama da igrači moraju u izolaciju naredne dvije sedmice. To znači da neće moći ni da treniraju pred početak grend slema u Australiji. Pitanje je da li će se na kraju i takmičiti u Melburnu, ukoliko ne budu mogli da se pripreme za turnir.

Prema ranijim propisima teniserima je bilo dozvoljeno pet sati treninga tokom dana, ali u ovom slučaju igrači neće moći da treniraju, jer neće smjeti da izađu iz sobe. Takođe, navodno su među zaraženima član ekipe koja pomaže igračima u vezi sa koronavirusom i osoba koja je dio osoblja aviona.

“Putnik je imao negativan test prilikom ulaska u avion. Utvrđeno je da je ostalih 66 putnika bilo u bliskom kontaktu sa zaraženima i igrači neće moći da napuste karantin kako bi trenirali. Biće im omogućen pristup opremi kako bi mogli da održavaju kondiciju”, objavljeno je, piše Avaz.