Snovi crno-bijelih “raspršeni”: Fudbaleri Partizana ubjedljivo poraženi u Danskoj

24.08.2023. | 21:51

Fudbaleri Partizana doživjeli su težak poraz u Danskoj od Nordsjelanda – 5:0 u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija i sada ih veoma težak posao čeka u revanšu u Beogradu.

Stadion vicešampiona pomenute skandinavske zemlje nosi nazim “Pravo da sanjaš”.

Snovi crno-bijelih su bili raspršeni bar kada je ova utakmica u pitanju poslije 45 minuta kada je na semaforu stajalo 2:0. Domaćinu je samo 11 minuta bilo potrebno da dođe do prednosti.

Frese je raspalio po lopti sa nekih 20 metara. Jovanović u toj situaciji nije mogao ništa da uradi i samo je pogledom ispratio kako lopta ulazi u gol.

Nastavio je Nordjseland da napada. To mu se isplatilo u 43. minutu kada je Antić neoprezno igrao u rukom u kaznenom prostoru.

Loptu je na bijelu tačku namjestio Ingvartsen i bio je precizan.

Partizan je nešto bolje ušao u drugo poluvrijeme. Solidne pokušaje su imali Stojković i Saldanja, ali do Hansenova mreža je ostala netaknuta.

Sve dileme oko pobjednika na ovom meču otkolnjene su u 68. minutu kada je Ingvartsen drugi put pogodio sa bijele tačke. Opet je danski klub do penala stigao poslije igranja rukom ovoga puta Šćekića.

Od tog momenta gosti su totalno potonuli, pa su primili još dva gola, od kojih je peti bio djelo Mihaila Ilića koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Partizan je imao sreće što šesta lopta nije završila u mreži Jovanovića. U nadoknadi vremena je domaćin postigao još jedan gol, ali je on poništen zbog igranja rukom nakon rekacije sudije iz VAR sobe.

Revanš u Beogradu je za sedam dana, ali veliko čudo bi trebalo da se desi da crno-beli nadoknade ovaj minus i treću godinu zaredom obezbede učešće u grupnoj fazi Lige konferencije, pišu Nezavisne.

Oznake: Danska, Partizan, Poraz