Snimak dotukao navijače: Teška povreda bh. reprezentativca zabrinula Savu Miloševića

13.01.2024. | 18:21

Samo tri mjeseca ostala su do utakmice protiv Ukrajine u polufinalu baraža Lige nacija, pa bi jedan od standardnih bh. reprezentativaca nakon današnje povrede mogao otpasti sa spiska selektora Save Miloševića, ali se nadamo da do toga neće doći.

U toku je meč turskog šampionata između Bešiktaša i Karagumruka, a na poluvremenu je rezultat 0:0. Nas to, naravno, pretjerano ne zanima, ali nas zanima u kakvom je stanju Amir Hadžiahmetović.

U ranoj fazi meča stao je nezgodno i zadobio povredu u duelu sa jednim igračem gostiju, zbog čega je odmah izašao iz igre i očito mu slijedi put u bolnicu, a Bešiktaš će tek nakon magnetne rezonance otkriti koliko je ozbiljna povreda i koliko će odsustvovati.

Nažalost, postoji opravdan strah da bi Hadžiahmetović mogao duže vremena biti izvan terena, pa čak i da propusti mečeve baraža u martu, a ne treba ni napominjati koliko je bio bitan za igru bh. reprezntacije u proteklo vrijeme.

Iako je dan u Turskoj bio generalno dobar za bh. fudbalere, pa su Riad Bajić i Nihad Mujakić dali golove, a Haris Hajradinović upisao asistenciju, nažalost završilo se loše i povredom Hadžiahmetovića.

26-godišnjak je ove sezone upisao 29 nastupa za turskog velikana i ima šest asistencija, a još čeka na prvenac u ovoj sezoni. On je odigrao 30 mečeva za naš nacionalni tim, ali za sada bez gola.

Debitovao je još 4. septembra 2020. godine protiv Italije kod selektroa Dušana Bajevića i sve je češće ključan za vezni red našeg nacionalnog tima.

No, ima još puno do martovske utakmice s Ukrajinom, ipak dovoljno vremena da Amir bude potpuno spreman, a uostalom možda nas ugodno iznenadi izvještaj doktorskog tima Bešiktaša i bude se radilo o nekoj povredi lakše prirode.

Povreda nikada nije dobrodošla, a još gore kada dođe u momentu kada igrač dobro, a još ga uz to prate drugi klubovi.

Poznato je da Udinese pokušava da dovede bh. fudbalera kao zamjenu za Lazara Samardžića i Bešiktaš ga je bio spreman prodati, ali… Ko zna šta će se sada nakon svega ovoga desiti, piše ‘SportSport.ba‘.