Snaga ulazi na usta: Noletova kuvarica otkrila kako se hrani prvi reket svijeta

17.03.2023. | 13:56

Zdrava hrana, voće, povrće, proteini iz oraha, kikirikija, suncokreta, badema i sve to bez pečenja i kuvanja postali su osnovni obroci našeg tenisera.

Koliko je dosljedan svom sirovom načinu ishrane, Nole je još prije nekoliko godina dokazao u Nišu kada je odbio da proba niški roštilj koji je zasigurno jedan od najboljih u Srbiji.

“Novak jede voće, povrće, ništa kuvano, ništa pečeno, samo sušeno”, priča za Sportal Ivana Nikolić Jovanović, koja je Novaku spremala obroke tokom boravka u Nišu.

Novakov brat Marko Đoković je tokom svoje posjete Nišu u blizini hotela gde su odseli primijetio restoran sa zdravom hranom i tako se upoznao sa Ivanom, te su zajedno slavnom teniseru spremali obroke.

“Novak se hrani zdravo, on je 100 odsto vegan. Sve što smo spremali bilo je bez glutena, tu je različito voće, povrće, a tu nema alergena, pripremali smo obroke sa brašnom koje sama pravim, tu su ovsene, ražene i ječmene pahuljice. Bademi, lešnici, bobičasto voće, to je ono čime se Novak hrani”, dodaje Ivana.

S obzirom na to da se radi o sportisti, obroci su bili proteinski jači, te je u ishranu dodat badem, suncokret, godži bobice koje spadaju u red jakih oksidanasa, ekspandirana riža.

“Pravila sam im i slatkiše, tačnije energetske bombice sa kokosom, koje se prave od meda, urmi, badema, lješnika, indijskog oraha i kakaoa, kao i palačinke od banane, kruške i mljevenog lanenog sjemena koje se ne peku već se dehidriraju”, rekla je.

Oznake: Hrana, Kuvarica