Sloboda u finišu slomila Rudar

18.07.2021. | 20:58

Sloboda je u 1. kolu Premijer lige BiH na Tušnju u Tuzli savladala Rudar Prijedor rezultatom 1:0.

Ekipa Mladena Žižovića napala je od prve minute u ovom meču. Imao je tuzlanski tim potpunu kontrolu nad igrom, a u prvih 45 minuta stvorili su nekoliko odličnih šansi.

U sedmoj minuti Dženis Beganović radi prvu prijetnju pred golom gostiju, ali slabo je šutirao. Dvije minute kasnije u šansi je Fedor Predragović, Pekija u posljednji čas spašava.

Dženis Beganović i u 13. minuti ima odličnu šansu. Dočekao je loptu na 20-ak metara od gola, ali ponovo nije precizan i lošta odlazi pored gola.

Deset minuta kasnije Emir Jusić iz dobre pozicije nakon ubačaja Predragovića iz kornera loptu šalje pored gola, a zatim Predragović stvara novu šansu, no nije pogodio sa nekih desetak metara.

Maksimović je potom u dobroj šansi, Toplović ga zaustavlja. Zatim Osmić pokušava, ali uz dosta muke golman Rudara brani njegov šut. Domaći su signalizirali da je lopta prešla liniju, ali snimak sa TV ekrana pokazuje da je sve bilo čisto.

Posljednju šasnu u prvom poluvremenu imao je ponovo Dženis Beganović, ali nije uspio da postigne gol i na odmor se odlazi bez golova.

Nastavak donosi poprilično grubu igru na obje strane. Viđen je veliki broj žutih kartona, a i Rudar je bio opasniji.

Bukvić je spašavao Slobodu nakon udaraca Mandića, a domaći tim je tražio i penal jer su smatrali da je Clarismario Santos igrao rukom. Sudija se nije oglasio.

U 80. minuti Sloboda dolazi do gola. Predragović šalje odličnu loptu prema Abidu Mujagiću, ovaj bježi odbrani Rudara i nesebično dodaje Mirsadu Ramiću koji zabija gol za 1:0 i oduševljenje na Tušnju, piše “SportSport.ba“.

To je na kraju bio i konačan rezultat ovog susreta i Sloboda je došla do zaslužene pobjede na otvaranju sezone.