Sloboda u Bijeljini slavila protiv Radnika

24.07.2021. | 21:02

U prvom meču drugog kola Premijer lige BiH snage su odmjerili Radnik i Sloboda, a duel u Bijeljini završen je pobjedom gostiju iz Tuzle rezultatom 2:1.

Izgleda kako su Vlado Jagodić s jedne i Mladen Žižović s druge strane željeli prije svega izbjeći poraz, pa smo većim dijelom meča gledali pravu fudbalsku uspavanku, ali onda se naprosto otvorilo, pa je meč završen s tri gola i sa pobjedom gostiju.

Tek nekoliko prilika je bilo i to ne onih pravih 70-ak minuta, a onda je uslijedila prava ludnica. U svega šest-sedam minuta razmaka pala su tri gola i na kraju smo dobili uzbudljivu utakmicu koja će čak dobiti prolaznu ocjenu.

Počelo je nakon što je u 73. minuti Mujagić izborio penal za Tuzlake, a Dženis Beganović pogodio za 1:0.

Samo čestiri minute kasnije Kurtalić postiže eurogol za 2:0, ali Radnik uzvraća dvije minute kasnije. Popara pogađa za 2:1 i vraća Radnik u život, piše “SportSport.ba“.

Gosti iz Tuzle iskusno su držali prednost i na kraju slavili još jednu pobjedu te maksimalno ušli u prvenstvo. Podsjećanja radi, Sloboda je u prvom kolu na Tušnju pobijedila prijedorski Rudar, dok je Radnik na 0-2, jer je u prvom kolu takođe kod kuće poražen od Leotara.

Radniku narednog vikenda slijedi teško gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega, dok će Sloboda imati dobru priliku da nastavi sjajan niz, budući da na Tušanj stiže Leotar.

Shodno viđenom na početku sezone, itekako razloga za zadovoljstvo i optimizam imaju navijači Slobode, dok je Radnik pokazao da je trenutno jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.