Slijedi meč sa Njemačkom: Mladi košarkaši Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

28.07.2023. | 07:18

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Nišu pošto je u četvrtfinalu pobijedila Izrael rezultatom 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17).

Izabranici Nenada Stefanovića su od druge četvrtine imali uglavnom dvocifrenu prednost, a kad su početkom četvrte dionice stekli plus 15, sve je bilo riješeno.

U dresu “orlova” istakli su se Bogoljub Marković sa 18 poena, Pavle Mišić je dao 14, dok je Nikola Topić postigao 13.

Kod Izraela je najefikasniji bio Šakar Doron sa 20 poena, a pratili su ga Alon Mihaeli i Omer Majer sa 10.

Srbija će u subotu od 20.30 u polufinalu igrati protiv Njemačke koja je ranije danas pobijedila Grčku rezultatom 78:70. U drugom polufinalu igraće Francuska i Španija.

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Nenad Stefanović rekao je poslije pobjede da je ostvaren prvi cilj.

-Čestitam momcima na ogromnoj pobedi. Ušli smo u borbe za medalju, to je ono što smo hteli. Mislim da smo defanzivno odigrali najbolju utakmicu od kako smo zajedno. Ofanzivno je bilo uobičajeno. Nemam utisak da smo imali njihovo poštovanje, ali mislim da ga sad imamo. Prvi cilj smo ostvarili. Idemo korak po korak – rekao je Stefanović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Dodao je da je danas priprema za Nijemce koji su odličan tim.

-Jako su dobri na svim pozicijama. Igrali smo dve prijateljske utakmice, ali njima tad nije igrao prvi plej, a nama je igrao prvi centar. Tako da nije merodavno uopšte – zaključio je Stefanović.