Slijedi borbu za titulu u ABA 2 ligi: Košarkaši Borca imaju težak zadatak

29.03.2021. | 16:42

Sinoć je na Zlatiboru završen četvrti ABA 2 “balon”, čime je stavljena tačka na ligaški dio drugorazrednog regionalnog takmičenja.

Za razliku od prethodnih sezona, ove su se, zbog pandemije korona virusa, igrali “turniri”, a sve je počelo i završilo na srpskoj planini.

Na Zlatiboru su odigrani mečevi prva četiri i posljednja tri kola, a u međuvremenu timovi su se sastajali u Banjaluci i Sarajevu, gdje su, takođe, igrani mečevi tri runde.

Poslije jednokružnog formata od 13 kola, ekipa podgoričkog Studentskog centra ulazi u plej-of sa “pol-pozicije”, dok su mjesta dva i tri rezervisana za predstavnike Bosne i Hercegovine.

Na tim pozicijama su, naime, sarajevski Spars i banjalučki Borac, pa bi ova dva tima, ukoliko eliminišu rivale u četvrtfinalu, mogli, obzirom na sistem takmičenja, da se bore za mjesto u finalu.

Za konkurenta za plasman u doigravanje važio je i Široki, ali su tri poraza u odlučujućem “balonu” učinila da tim iz Hercegovine ostane bez borbe da se bori za titulu.

Plasman u ABA ligu izboriće osvajač takmičenja, dok će poraženi finalista razigravati sa 13. timom iz elite, prenosi Mondo.ba.

ABA 2 liga

Četvrtfinale:

Studentski centar (1) – Sloboda (8)

Spars (2) – Zlatibor (7)

Borac (3) – Podgorica (6)

Mladost Zemun (4) – MZT Skoplje (5)

Polufinale:

Studentski centar/Sloboda – Mladost Zemun/MZT Skoplje

Spars/Zlatibor – Borac/Podgorica