Slavni fudbaler oslobođen optužbi za silovanje – stigle ga finansijske nedaće

08.11.2023. | 15:57

​Bivša zvijezda Mančester Sitija, Benjamin Mendi prije nekoliko je dana oslobođen svih optužbi za silovanje, a nakon svega ga čeka jedna druga bitka i novi problem. Fudbaler se nakon svega vratio na teren i postao je član francuskog Loriena, ali se našao u finansijskim nedaćama.

Naime, fudbaler je zbog sudskog spora ostao bez ušteđevine, a ima i dug od 900.000 evra za porez u Engleskoj. Kako prenose strani mediji 28-godišnji Francuz se želi riješiti i imanja kojeg ima na Ostrvu. Imanje u Česšajeru stavljeno je na prodaju, ali za sada se nije javio niko ko bi iskeširao pet miliona funti za isto koliko je traženo u početku.

Mendi je navodno nakon svega drastično odlučio spustiti cijenu, za čak 750 hiljada funti u nadi da će se pojaviti neki kupac čime bi se riješio problema koje ima i s porezom.

Kuća ima 1000 kvadrata i 7000 kvadrata zemlje, šest spavaćih soba, veliki dnevni boravak, sobu za zabavu, kino, bazen, teretanu…

Valja istaketi kako će Mendi tražiti odštetu i od Mančester Sitija koji mu za vrijeme suđenja nije isplaćivao ugovorne obaveze. Tu će Francuz tražiti oko 10 miliona funti.

“Rečeno mi je da će Siti riješiti sve oko plaćanja. Nije imao isplatu od 2021. godine, a samo suđenje ga je koštalo milion funti. U pregovorima smo sa Sitijem” rekao je Mendijev računovođa, prenosi “Jutarnji”.