Slavlje u Trebinju: Leotar savladao Rudar i osigurao opstanak u Premijer ligi

14.05.2022. | 17:22

Leotar je savladao Rudar na svom terenu rezultatom 2:0 i tako dva kola prije kraja i matematički osigurao opstanak u Premijer ligi.

Bio je Leotar bolji rival od prve minute i dominirao tokom svih 90, ali su do pobjedonosnog gola čekali do 76. minute.

Odličnu šansu Leotar je imao u 19. minuti kada je Ognjen Todorović šutirao sa velike distance, a njegov udarac zatresao prečku gostiju. Mogao je i Rudar do pogotka u 39. minuti kada je Santos Klarismario uposlio Nikolu Mandića, a on iz odlične pozicije loptu poslao preko gola.

Pritiskao je Leotar od starta drugog poluvremena i najviše centaršutevima pokušavao ugroziti Rudar. Najbolju šansu su imali u 72. minuti kada je Miloš Sekulović pogodio stativu.

Četiri minute kasnije Leotar je stigao do prednosti. Dupli pas su odigrali Nikola Dujaković i Mario Krstovski, Dujaković je pronašao prostor za udarac i loptu posla u mrežu Rudara.

Leotar je u 89. minuti dobio i jedanaesterac kada je Nemanja Pekija oborio Spajića. Odbranio je Šćekić prvi put penal Dujakoviću, ali je Elvis Mujić pokazao da se ponovi. Krstovski je namjestio loptu i postavio konačnih 2:0.

Leotar u narednom kolu gostuje Zrinjskom, dok Rudar dočekuje Radnik i ima samo matematičke šanse za opstanak u Premijer ligi, piše Merdian bet.