Slavlje u Napulju pomjereno za drugi put: Salernitana odnijela bod

30.04.2023. | 17:55

Fudbaleri Napolija i Salernitane podijelili su danas bodove na stadionu “Diego Armando Maradona” u okviru 32. kola Serije A odigravši neriješeno 1:1.

Napoli je tako pokvario već pripremljeno šampionsko slavlje budući da su eventualnom pobjedom mogli stići do matematički nedostižne bodovne prednosti na vrhu tabele Serije A.

Ekipa iz Napulja je zbog svega toga u današnji susret krenula žestoko. Ipak, do gola u prvom poluvremenu nisu mogli iako su imali nevjerovatnih 80 odsto posjeda lopte i devet udaraca ka gostujućem golmanu.

Spasa Salernitani ipak nije bilo u 62. minuti kada je Olivera zatresao mrežu nakon asistencije rezerviste Raspadorija koji je ušao samo minut ranije.

I dok su svi odbrojavali minute do veliko šampionskog slavlja i prvog nakon 33 godine čekanja, uslijedio je hladan tuš za domaće navijače, prenosi “Klix”.

Dia je šest minuta prije kraja utakmice pogodio nakon dodavanja Kastanosa za konačnih 1:1 te je tako odgodio slavlje “Napolitanaca”.

Napoli je ostao na prvom mjestu Serije s 18 bodova više u odnosu na drugoplasirani Lacio šest utakmica prije kraja prvenstva, dok je Salernitana na 14. poziciji.

U narednom kolu Napoli gostuje Udinezeu, dok Salernitana dočekuje Fiorentinu.

Oznake: Fudbal, Italija, Napoli