Slavlje u Laktašima: Igokea bolja od Limoža, otvorena vrata “Top 16” Lige šampiona

12.01.2021. | 20:38

Košarkaši Igokee pobijedili su Limož rezultatom 76:73 u utakmici 5. kola FIBA Lige šampona.

U tri navrata su Aleksandrovčani imali dvocifrenu prednost, Limož se vraćao iz nemogućih situacija. Vodila je Igokea nakon deset minuta rezultatom 26:17. Početkom druge dionice Aleksandrovčani su imali prednost od 30:19, međutim uspio se Limož vratiti u meč i doći do prednosti od 34:31 ali su ipak, izabranici Dragana Bajića, na poluvremenu vodili sa 46:38.

U posljednjih deset minuta Igokea je ušla se sedam koševa viška, ali su Aleksandrovčani malo zatajili napadački u posljednjem periodu.

Na minut i 23 sekunde do kraja gosti su, poslije trojke Langa došli do prednosti od tri poena, a ovaj rezultat stajao je na semaforu gotovo minut. Potom je Karmajkl dva puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, a u narednom napadu Ilić je oduzeo loptu, a Atić prodorom riješio ovu situaciju. Ponovo je Igokea bila dobra u odbrani, a na 1,2 sekunde do kraja Karmajkl je zakucao za pobjedu.

Džeki Karmajkl je postigao 18 poena, četiri manje je ubacio Edin Atić.

Košarkaši Igokee u posljednjm kolu gostuju kod Turk Telekoma koji sutra igra protiv Hapoela iz Jerusalima. Porazom od Igokee Limož je ispao iz trke za Top 16 fazu Lige šampiona, piše Srpskainfo.