Slavlje u Beogradu: Igokea pobijedila FMP u ABA ligi VIDEO

06.03.2021. | 15:04

Nakon dva poraza u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, Igokea se vratila na pobjednički kolosijek. Na otvaranju 20. kola regionalnog takmičenja savladala je FMP sa 87:82.

Igokea je dobro otvorila utakmicu, ali je FMP uspio da odoli naletima Aleksandrovčana.

Kod gostiju, najefikasniji je bio Darko Talić sa sedam postignutih poena.

Do polovine drugog perioda ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Nakon toga, Igokea je uspjela da se odlijepi i to najviše zahvaljujući trojkama Stivena Greja.

Pogađao je košarkaš Igokee kada je bilo najpotrebnije, a sa 14 poena najefikasniji je u timu Drgana Bajića. Od toga je ubacio četiri trojke, a Edin Atić postigao je devet poena. Kod FMP-a Đorđević je bio najefikasniji sa 12 poena.

Igokea u potpunosti kontroliše dešavanja na parketu u trećoj četvrtini. Gdje su stali u prvom poluvremenu, Igosi su nastavili i u drugom. Najveća prednost bila je 20 poena za izabranike Dragana Bajića, koliko imaju i na kraju treće četvrtine 78:58.

Treći period igre dobili su sa 28:16. Grej je postigao 19 poena, prate ga Talić i Pot sa po 10. Kod FMP-a, Đorđević je najefikasniji sa 15 poena.

Došlo je do malog opuštanja u posljednjih deset minuta. Domaći su igrali presing preko cijelog terena, uspjeli da smanje razliku, ali ne i da dođu do potpunog preokreta.

Igokeu je do pobjede predvodio Stiven Grej sa 19 poena, od čega pet trojki. Atić je ubacio 12. Kod FMP-a Hends je bio najbolji sa 21 poenom.

Igokea trenutno drži drugu poziciju na tabeli sa 15 pobjeda i četiri poraza. FMP je na skoru šest pobjeda i 12 poraza.

Oznake: ABA liga, Igoeka