Slavlje i na Marakani: Eliminacija Dinama donijela Zvezdi 1,13 miliona evra

20.08.2023. | 09:57

Eliminacija Dinama od AEK-a razlog je za slavlje i u upravljačkim kancelarijama na Marakani. Crvena zvezda je raspletom u atinskom revašu startni prihod od učešća u Ligi šampiona povećala za 1.137.000 evra i sada je minimum 23.599.000.

U plej-ofu će se sastati AEK i Antverpen, a ta dva kluba, za razliku od Dinama, imaju slabiji desetogodišnji učinak u evropskim takmičenjima od Crvene zvezde.

Trenutno je šest učesnika grupne faze na toj listi iza prvaka Srbije: Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin, Lans, kao i ko god prođe iz duela Jang bojs-Makabi I AEK-Antverpen.

Od bonusa, koji pripada učesnicima Lige šampiona na osnovu desetogodišnjeg učinka, Crvena zvezda je za sada prigrabila 7.959.000 evra, uz mogućnost da dođe do još nekoliko miliona, piše SportKlub.

Pomno će pratiti na Marakani plej-of mečeve za Ligu šampiona. Potencijalno je mogućnost da Zvezda zaradi još 4,5 miliona evra i dođe do fantastičnog startnog prihoda od 28.147.000.

Crvenoj zvezdi odgovara da poljski Rakov eliminiše Kopenhagen, Molde bude bolji od Galatasaraja, Rendžers od PSV-a, a Panatinaikos izbaci Bragu.

Jedino je Galatasaraj izraziti favorit protiv Norvežana, dok u ostala tri duela ne bi predstavljalo iznenađenje da dođe po odgovarajućoj računici Crvene zvezde.

Prvi mečevi plej-ofa za Ligu šampiona igraće se 22. i 23. avgusta, revanši 29. i 30.