Slavio i kao gost: Borac ubjedljiv protiv Olimpika na Otoci

26.09.2020. | 18:39

Borac je u 9. kolu Premijer lige BiH savladao kao gost na Otoci ekipu Olimpika rezultatom 1:4.

Borac je očekivano bio nešto konkretniji na otvaranju meča. Ipak, dugo se čekalo na pravu šansu na Otoci, a u 25. minuti Stojan Vranješ propušta veliku šansu. Izašao je sam pred golmana Hadžića, no očajno je šutirao.

Pet minuta kasnije zicer i za Gorana Zakarića. Zaobišao je golmana domaćeg tima, ali umjesto mreže loptu šalje pored gola. Ipak, u 33. minuti Borac koristi bolju igru i dolazi do vodstva. Almedin Ziljkić sjajno ubacuje, a Jovo Lukić pogađa za 0:1.

Olimpik se potom probudio i imao je dvije odlične šanse. Pavlović brani udarac Šišića, a u nastavku akcije udarac Milanovića zaustavlja stativa, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju iz Banjaluke od 0:1.

U nastavku je viđenamnogo bolja utakmica. Gosti u 50. minuti dolaze do drugog gola, a prekrasan gol petom postiže Lukić na asistenciju Zakarića za 0:2.

Domaći se ipak vraćaju u meč šest minuta kasnije. Ubačaj Milanovića iz kornera u gol pretvara Ahmed Hasanović za 1:2.

Potom je Borac imao nekoliko sjajnih šansi, ali nisu mogli da savladaju Hadžića. Vojnović, Vranješ i Lukić ga nisu uspjeli savladati. Ipak, u 66. minuti meča Borac zabija treći gol. Ziljkić ponovo fantastično ubacuje, a Zakarić je precizan za 1:3.

Potom je Olimpik imao nekoliko opasnih situacija pred golom Pavlovića koji je nekako uspio da sačuva svoj gol, a u 72. minuti sve je bilo gotovo. Vranješ sjajno proigrava Zakarića, a ovaj zabija za 1:4.

To je bio i konačan rezultat meča i Borac je očekivano stigao do tri boda u ovom meču, piše sportsport.ba.

Oznake: Borac, OLIMPIK, Otoka