Slavili rođendan, pa kažnjeni: Abraham, Čilvel i Sančo ne igraju za Englesku protiv Velsa

07.10.2020. | 18:04

Tri fudbalera reprezentacije Engleske neće biti u protokolu za sutrašnji prijateljski meč sa Velsom, jer su učešćem na rođendanskoj zabavi prekršili pravila propisana za borbu protiv širenja korona virusa.

Prvotimac Čelsija Tami Abraham je proslavio 23. rođendan, a na okupljanju su se našli njegov saigrač iz londonskog tima Ben Čilvel, kao i krilni napadač Borusije Dortmund Džejdon Sančo.

Sve se desilo pred okupljanje nacionalne selekcije za sutrašnje prijateljsko odmjeravanje snaga sa Velšanima, te utakmice u Ligi nacija protiv Belgije (11. oktobar) i Danske (14. oktobar).

Selektor “Gordog Albiona” Geret Sautgejt je bio veoma ljut na pomenute igrače, jer su prekršili pravilo o okupljanju više od šest osoba (bilo ih je 20-ak), te je odlučio je da ih kazni izostavljanjem iz tima.

Slične probleme kormilar reprezentacije Engleske imao je i na prethodnom okupljanju kada je iz ekipe izostavio Fila Fodena i Mejsona Grinvuda koji su doveli djevojke u hotel u kom se nalazio nacionalni tim, piše Srpskainfo.