Slavili protiv TSC-a: Fudbaleri Crvene zvezde prvi finalisti Kupa Srbije

17.05.2023. | 22:33

Fudbaleri Crvene zvezde su postali prvi finalista Kupa Srbije! Ekipa s Marakane je uspjela da slavi protiv TSC-a iz Bačke Topole sa ubedljivih 3:0, na gostujućem terenu, pa će tako u borbi za trofej čekati boljeg iz prekinutog duela Čukarički – Vojvodina.

Zvezda je još jednom pokazala zašto je trenutno najkvalitetnija ekipa u čitavoj Srbiji i zašto su aktuelni prvaci, te su veoma lako i došli do pobjede u Bačkoj Topoli. Možda je “lako” i pretjerani izraz, s obzirom na to kakva su dešavanja viđena u prvih 15-ak minuta.

TSC očigledno ne polaže račune Kupu, to je pokazao i Žarko Lazetić koji je praktično izveo drugi tim na megdan Zvezdi, nije bilo čak šest prvotimaca, ali su i rezervisti ozbiljno zaprijetili na samom startu utakmice. Već u drugom minutu se tresla mreža Milana Borjana, ali je lopta prethodno izašla u gol-aut, pa je poništen gol.

Nedugo zatim, viđena je i prva ozbiljna prilika, pošto je Milan Borjan oborio napadača Vukića i tako skrivio penal. Isti igrač je stavio loptu na bijelu tačku, šutirao je, ali je Borjan uspio da ukroti udarac i praktično je uhvatio “živu loptu”.

Nije dugo prošlo, dobio je loptu drugi napadač TSC-a, Jovanović, koji je utekao odbrani, postigao je gol, ali je VAR rekao da je on postignut poslije ofsajda. Poslije tog poništenog gola, Zvezda je zaigrala ofanzivnije i to se isplatilo u 35. minutu, kada je sada sudija dosudio jedanaesterac za ekipu Crvene zvezde.

Gelor Kanga je bio siguran sa bijele tačke i tako je donio prednost svojoj ekipi.

Drugo poluvreme je obećavalo još ofanzivniji TSC, ali samo u prvih 30 sekundi, pošto je tada Dušan Cvetinović napravio faul za drugi žuti karton, automatski crveni koji je meč odveo u jednu krajnost.

Zvezda je praktično igrala “viktorije” u tom drugom poluvremenu, konstantno je napadala, a TSC je imao muku da pređe i centar. Igrao se 56. minut meča, kada je Mirko Ivanić iskoristio gužvu u šesnaestercu i postigao gol poslije kornera, čime je praktično riješio pitanje pobjednika.

Konačnih 3:0 je uslijedilo veoma brzo, igrao se 65. minut, kada je Bukari utekao odbrani, a Veljko Ilić ga je oborio u svom kaznenom prostoru i tako načinio i drugi penal za Crvenu zvezdu, koji je ovoga puta iskoristio Kings Kangva.

Crvena zvezda će u finalu čekati boljeg iz duela Čukarički – Vojvodina, koji je prekinut zbog kiše.