Slavili protiv selekcije Australije: Košarkaši SAD prvi finalisti Olimpijskih igara

05.08.2021. | 08:52

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država su prvi finalisti Olimpijskih igara pošto su u finalu savladali selekciju Australije sa 97:78 (18:24,24:21, 32:10,23:23).

Njihov rival u borbi za medalju biće poznat poslije susreta reprezentacija Francuske i Sloveniji čiji duel počinje u 13 časova.
„Kenguri“ su dobro otvorili meč, igrali odlično u odbrani i pogađali gotovo sve u napadu, te su poslije prvih 10 minuta igre imali šest poena viška. U petom minutu druge četvrtine bilo je plus 15 poslije alej-upa koji su izveli Eksum i Lendejl, što je primoralo američkog selektor Grega Popoviča da pozove tajm-aut, što je probudilo njegove igrače, koji su dosta pojačali igru u odbrani.
Prvu trojku Amerikanci su pogodili tek u 17. minutu meča, učinio je to Devin Buker, a Džejson Tejtum je nešto kasnije pogodio drugu kojom su se Amerikanci vratili potpuno u igru, te do odlaska na veliki odmor prišli na tri poena zaostatka.
Mogli su i da odu sa egalom, međutim, Tejtum je bio neprecizan za tri poena, ali su već na startu trećeg perioda on i saigrači napravili seriju od 10:0, poslije čega je prednost konstantno rasla. Najefikasniji u pobjedničkom timu su bili Kevin Durent sa 23 i Devin Buker sa 20 poena, dok je na drugoj strani Peti Mils ubacio 15, a poen manje dante Eksum, piše Srpskainfo.