Slao neprikladne poruke koleginicama: Ajaks smijenio direktora Overmarsa

07.02.2022. | 08:17

Veliki skandal uzdrmao je Ajaks tokom vikenda, pošto je sportski direktor kluba Mark Overmars podnio ostavku na tu funkciju zbog nefudbalskih razloga!

Naime, Overmars je bio primoran da se povuče zbog toga što je slao neprikladne poruke koleginicama što je, prema odluci kluba, granica koja nije smjela da se dogodi.

– Situacija je užasna. Moja uloga je da pomognem koleginicama. Bezbjedna radna klima je važna za sve u ovom kolektivu i posvetićemo joj još više pažnje u budućnosti. Mark i ja smo igrali zajedno od ranih devedesetih, prvo u Ajaksu, kasnije i u holandskoj reprezentaciji. Bili smo kolege u Ajaksu skoro deset godina, a sada to prestaje vrlo naglo. Ovde radimo na nečemu zaista lijepom, tako da će ova ijvest biti udarac za sve kojima je stalo do kluba. Ali naše ambicije ostaju iste – rekao je generalni direktor Edvin van Der Sar.

Povodom ove situacije oglasio se i sam Overmars.

– Prošle nedjelje suočio sam se sa izvještajima o mom ponašanju i sa time kako su drugi reagovali na njega. Nažalost, nisam shvatao da sam prešao granicu, ali mi je to postalo jasno posljednjih dana. Kao rezultat toga, odjednom sam osjetio ogroman pritisak.

Oznake: Ajaks, Otkaz