Skupština kluba odlučila: Čović još pet godina na čelu Crvene zvezde

27.12.2021. | 20:02

Nebojša Čović ostaje predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda i u narednih pet godina, odlučeno je na sjednici Skupštine kluba koja je održana u ponedjeljak u hotelu Interkontinental.

Čović je reizabran poslije izlaganja izvještaja o prethodnom desetogodišnjem periodu, sa posebnim osvrtom na posljednji petogodišnji mandat, a kako navode sa Malog Kalemegdana, izabrano je i novo predsjedništvo kluba koje će se sastojati od sedam članova.

Činiće ga Nebojša Čović, Branislav Baćović, Dragan Filipović, Đorđe Vučinić, Marko Kešelj, Nebojša Mitrović i Tomislav Šunjka, a takođe je novina i izbor dva potpredsjednika, od kojih će jedan biti zadužen za ekonomska, a drugi za sportska pitanja.

U narednom periodu biće formiran i Upravni odbor u kome će se nalaziti maksimum 23 člana, dok će Nadzorni odbor i Disciplinska komisija brojati po tri člana.

U novom sazivu Skupštine KK Crvena zvezda nalazi se čak 57 članova, u odnosu na prethodni saziv od 35 članova, i to je najveći saziv Skupštine kluba u njegovoj istoriji. Među članovima se nalaze i aktivni igrači prvog tima Branko Lazić i Marko Simonović, kao i generacije zvezdaša iz raznih sfera javnog života.

Kako se navodi, jednoglasno je usvojen i prijedlog da legenda KK Crvena zvezda i nekadašnji generalni sekretar FK Crvena zvezda iz najuspješnijeg perioda u istoriji kluba, Vladimir Cvetković, bude proglašen za počasnog predsjednika, drugi put u bogatoj istoriji kluba.

Prije popualrnog Cveleta ta čast pripala je jedino Nobelovcu Ivi Andriću.