Skandinavci napravili dramu na Rolan Garosu: Rune tvrdi da mu se Rud derao u lice VIDEO

02.06.2022. | 13:12

Poslije četvrtfinala Rolan Garosa između Kaspera Ruda i Holgera Runea dogodila se drama – na terenu, ali i u svlačionici.

Norvežanin Rud je eliminisao Danca Runea sa 3-1 u setovima i zakazao polufinale sa iskusnim Hrvatom Marinom Čilićem.
Nakon posljednjeg poena viđena je poprilično neprijatna situacija, kada je Rune maltene “iskulirao” protivnika na mreži.
Ipak, cijela priča je poslije intervjua za danski “Ekstra Bladet” dobila novi ugao.

“Kada smo došli do svlačionice, njegov tim je došao da me pozdravi i da mi čestita na borbi, bili su pristojni, ali je onda, naprasno, Kasper krenuo da mi prilazi i da mi se dere u lice”, ispričao je Rune i nastavio:
“Rekao sam mu: ‘Šta to kog đavola radiš?’. Možeš da ‘divljaš’ i da se dereš na terenu koliko hoćeš, ali drati se meni u lice je neučtivo. On se nije uopšte sportski ponašao tokom meča, zato nisam želio da ga zagrlim niti da pričam sa njim na kraju meča”.
I Rud je govorio o protivniku na konferenciji poslije meča, konkretno o tome kako se on ponašao.

“Bunio se zbog traga loptice koji je očigledno bio u autu, barem deset centimetara. Pitao sam ga je l’ baš mora da proverava svaki trag, a on mi je rekao ‘da ućutim’. Rekao sam mu da to nije baš najbolja stvar da kažete vašem protivniku, a on mi je samo isto ponovio. To je sve što se desilo, posle toga više nismo razgovarali. Ako tako želi da se ponaša, to je njegova stvar”, rekao je osmi teniser sveta o svom 19-godišnjem rivalu.
Polufinale Rolan Garosa između Ruda i Čilića na programu je u petak, kada igraju Nadal i Zverev.