Skandal u klubu! Istraga o navodnom varanju Lacija u vezi sa testovima na koronu

08.11.2020. | 12:34

Italijanska novinska agencija Ansa prikupila je značajne podatke u istrazi o navodnom Lacijovom “varanju” u vezi sa testovima sa koronom.

Navodno je utvrđeno da su trojica igrača rimskog kluba, Ćiro Imobile, Lukaš Leiva i Tomas Strakoša nekoliko puta dobijali negativne testove unutar kluba, ali su bili pozitivni prema propisima UEFA, prenosi Mondo.

Ova situacija je eskalirala u petak, kada je prvi put nagovješteno da nešto nije u redu sa testovima koji su bili negativni u klubu, a pozitivni i u Biomedicinskom kampusu u Rimu. Iako su u Laciju tvrdili da su oni negativni, sva trojica su u subotu dobila obavezu da se samoizoluju, pa su napustili trening centar Formelo prije treninga, iako im je klub prvobitno dozvolio da danas igraju protiv Juventusa.

Prema izvještaju agencije Ansa, istražni timovi prikupljaju dokaze i dokumentaciju u klupskom centru, a pojavila se i glasna inicijativa u Seriji A i italijanskom savezu da sistem za testiranje igrača bude centralizovan i da postoji univerzalni standard koji će odrediti da li je neko pozitivan ili ne.

Što se tiče Lacija, naravno da bi mogao da trpi posljedice ako se utvrdi bilo kakva manipulacija rezultatima.