Skandal u Brazilu: Policija prekinula meč sa Argentinom

05.09.2021. | 21:47

Skandal u Brazilu. Meč u Resifeu između domaće selekcije i Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prekinut je u 10. minutu od strane policije i zdravstvenih vlasti i definitivno je suspendovana, što je potvrđeno na zvaničnom Tviter nalogu šampiona Južne Amerike.

Razlog je to što su četvrotica reprezentativaca Argentine oglušila o kovid protokole i ušla u zemlju, od kojih su trojica bila u startnoj postavi.

U pitanju su fudbaleri Aston Vile i Totenhema, Emilijano Buendija i njegov imenjak Martinez, odnosno Kristijan Romero i Đovani Lo Selso, koji su stigli iz Engleske, jedne od zemalja iz koje je po ulasku u Brazil obavezan karantin od četrnaest dana. Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor (ANVISA) je naložila lokalnim vlastima da deportuju Buendiju, Martineza, Lo Selsa i Romera. Policijske snage su se pojavile u hotelu par sati prije utakmice, prekinule razgovor i pripremu za meč kojim je dirigovao selektor Lajonel Skaloni, ali poslije par minuta neizvjesnosti, čitav tim je uspio da se ukrca u autobus i da se zaputi ka Areni Pernambukano u Resifeu – uključujući i četvoricu “prestupnika”, prenosi Mozzartsport.com.

Međutim, svi osim Buendije našli su se u startnoj postavi, nakon čega je brazilska policija morala da reaguje. Kako javlja ugledni sajt Ole, organi reda su zatražili da se povuku četvorica igrača (trojica sa terena i Buendija) koji su u zemlju ušli “na prevaru”, poslije čega se iz argentinskog tima začulo “igraće svi ili neće igrati niko”. Nedugo zatim argentinski sastav se povukao u svlačionicu.

Nejmar i Lajonel Mijesi su u pauzi razgovarali sa zdravstvenim radnicima u nadi da mogu da ispregovaraju uslove da se utakmica ipak odigra, međutim poslije višeminutnih pregovora kapiten šampiona Južne Amerike ponovo je otišao u tunel.

Pitanje je samo zbog čega, kada su već znale kakva je situacija, brazilske vlasti nisu reagovale prije samog početka meča, već su dozvolile da igrači istrče na teren i tek onda ga prekinu.

“Zašto brazilske vlasti nisu reagovale u hotelu nego sad?”, zapitao se selektor Argentine Skaloni u tunelu tokom izlaska sa terena.