Skandal u bh. rukometu: Juče i danas imali simptome korone, večeras igrali utakmicu!

31.10.2020. | 21:46

Nakon što Krivaja nije pristala na odgađanje utakmice, Bosna Visoko “iz revolta” na teren poslala na teren i igrače koji su prethodnih dana imali simptome kakvi su uobičajeni za korona virus!

Situacija sa korona virusom u bh. rukometu je prilično loša, u nekoliko klubova ima igrača zaraženih koronom, a čini se da se klubovi loše nose sa novonastalom situacijom.

Nakon što je RK Bosna iz Visokog koja ima nekoliko bolesnih igrača danas najavila da će zbog nepristajanja RK Krivaja na odgodu utakmice, poslati na teren i one igrače sa simptomima korona virusa to se večeras i desilo!

Bosna i Krivaja odigrali su meč u Visokom koji su na kraju dobili gosti rezultatom 33:31, a na terenu je bilo nekoliko igrača koji su prethodnih dana, neki čak i danas imali simptome korona virusa kao što su temperatura, i malaksalost, što je potvrdila i RK Bosna na svom Facebook nalogu.

Klub iz Visokog objasnio je da igrače niko nije natjerao, već da su oni igrali “iz revolta zbog poteza Krivaje”.

Prenosimo vam njihovu objavu:

“Krivaja je pobijedila na terenu, i na tome im ‘čestitamo’, ali u fair playu su nikakvi sportisti i to se ne libimo reći. Kada smo jutros zamolili ekipu iz Zavidovića da odgodimo meč, oni su to odbili.

A zašto smo tražili odgodu:

Adnan Balta je preležao u krevetu sa temperaturom – četvrtak, petak i danas, ali je igrao. Uspio je igrati 15 minuta, i dao svoj maksimum, ali nije imao snage.

Mahir Burić je kao i Balta tri dana preležao u krevetu, bez temperature, ali previše iscprljen. Ipak je došao i odigrao gotovo 60 minuta i dao svaki atom snage.

Nadalje, Nedžad Imamagić nije trenirao 12 dana i dalje se osjeća loše i iscprljeno, a i izašao je u 40. minuti. Eldin Travančić je također imao temperaturu, ali je igrao i povrijedio se. I Sead Sirčo je bio bolestan, ali se stavio na raspolaganje. A onda se sinoć razbolio i Adnan Harmandić i nije ni igrao.

I zašto su oni igrali? Niko nije natjerao, nego iz revolta zbog poteza Krivaje i zato im svaka čast!

Međutim, Krivaja nije željela da čuje. Već su namirisali ‘svježu krv’ i šansu za pobjedu. Istu su ostvarili i eto im je nek nose bodove. Bodovi se osvajaju i gube, ali obraz i prijatelje ne možete sačuvati sa ovakvim stvarima. Zato je Krivaja večeras izgubila prijatelje, a o obrazu prosudite sami, piše Mondo portal.

Toliko od nas, a o svim dešavanjima u narednom periodu i koracima koje ćemo poduzeti oglasit ćemo se početkom naredne sedmice. Sada slijedi pauza zbog mečeva reprezentacije, gdje ćemo se pokušati što bolje konsolidovat”, napisali su iz RK Krivaja na svojoj Facebook stranici.

 

Uprkos potezu Krivaje koja nije pristala na odgodu utakmice, čini se da je Bosna reagovala prilično ishitreno, pa i neodgovorno dovodeći u rizik sve aktere večerašnje utakmice.