Skandal u Americi: Velika NBA zvijezda uhapšena zbog oružja i droge

30.01.2024. | 07:45

NBA zvijezda Ražon Rondo, uhapšen je u nedjelju u Indijani zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja, pribora za drogu i marihuane, prenosi “Wdrb.com”, koji je kao izvor naveo i najpoznatiji NBA insajder Adrian Vojnarovski.

On je odveden u zatvor okruga Džekson poslije toga, nakon čega je odmah položio kauciju.

– Rondo je zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja od strane policije, a policajac je nanjušio marihuanu, što je izazvalo pretragu automobila, u kojoj je pronađen pištolj, marihuana za ličnu upotrebu, kao i pribor za drogu – naveo je portparol Policije Indijane, Stiven Vajls.

Rondo je tokom koledž karijere igrao za Kentaki, a u bogatoj NBA karijeri koja je trajala 16 godina igrao je za Boston, Dalas, Sakramento, Čikago, Nju Orleans, Los Anđeles Lejkerse, Atlantu, LA Kliperse i Klivlend, gde mu je 2022. godine bio posljednji NBA angažman.

Dva puta je bio šampion NBA lige, četiri puta je učestvovao na Ol-staru i imao je brojna individualna priznanja kao najbolji asistent, kradljivac lopti, član defanzivne petorke…

U čitavoj NBA karijeri prosječno je beležio 9,8 poena, 7,9 asistencija i 4,5 skokova po meču.

Ovo mu nije prvi problem sa zakonom, jer je i 2022. godine imao prijavu kada ga je njegova žena prijavila, nakon što je prijetio da će je ubiti, tada je takođe imao pištolj, lomio je sve po kući… Rondo je nakon toga dobio zabranu prilaska, a naređeno mu je i da preda vatreno oružje. Slučaj je kasnije završen dogovorom dvije strane van suda.

I u avgustu 2023. godine je imao novi problem sa sličnim prekršajem, kada je ista žena pozvala pomoć, ali je i taj slučaj završen sporazumno.