Skandal nakon meča Zvijezde 09: Isključili im dovod vode, igrači se morali tuširati vodom iz flašica

29.09.2021. | 21:31

Zaista tužna slika nakon meča omladinske Lige šampiona u Ugljeviku.

Najbolja ekipa BiH u juniorskom uzrastu, Zvijezda 09, dobila je priliku da se takmiči sa najjačim evropskim ekipama u omladinskoj Ligi šampiona.

Mladi tim iz Etno sela Stanišići poražen je na svom terenu od šampiona Turske, Trabzonspora 0:1, ali više od neuspjeha sjajni semberski tim zaboljelo je ono što se desilo nakon meča.

Naime, kako tvrde iz FK Zvijezde 09, neodgvorno pojedinac ili više njih isključili su dovod vode, zbog čega igrači i službena lica nisu mogli da se istuširaju nakon meča.

“Da jedna prava sportska priredba međunarodnog karaktera sa visokim zvanicama iz svijeta sporta i nadprosječnom posjećenosću ne protekne na vrhunskom nivou, pobrinuo se neodgovorni pojedinac ili grupa njih tako što je dovod vode u svlačionice onemogućen na vanjskom ventilu. Akteri oba tima i službena lica su primorani da postupak održavanja lične higijene obave služeći se bočicama vode za piće! Veliki propust u organizatora, tačnije, diverzija, koštaće FK Zvijezda 09 enormnom kaznom za naše uslove”, navodi se u saopštenju tima iz Etno sela Stanišići.

Predsjednik Boris Stanišić najavio je da će sve biti prijavljeno policiji, kako bi se utvrdilo ko stoji iza svega.

“Ovaj gest bacio je ljagu na jedan događaj koji je izazvao veliko interesovanje što se vidjelo iz broja prisutnih na tribinama ali i u VIP loži. Kome je to smetalo? Najavljujemo prijavu MUP-u i sudski postupak protiv izvršilaca ovog čina. Izvinjavam se svim akterima, kao idobronamjernim ljudima i zahvaljujem na podršci”, rekao je Stanišić.