Skandal na žrijebu: UEFA pobrkala kuglice, izvlačenje se ponavlja

13.12.2021. | 13:54

Žrijeb za osminu finala Lige šampiona bi mogao da bude ponovljen jer nije ispoštovana neophodna procedura. U dva navrata prilikom izvlačenja kuglica su grubo prekršena pravila.

Kada je izvučen Viljareal, po pravilima je mogao da ide na šest potencijalnih rivala jer nije mogao na Mančester Junajted s kojim je već bio u grupi i Real Madrid koji je iz iste zemlje. Ali umjesto šest kuglica, u „šeširu“ Viljarealovih potencijalnih rivala se našlo sedam i prvi je izvučen Mančester Junajted! Dakle, tim koji tu nikako nije smio da se nađe.

Lice Andreja Aršavina kada je izvukao kuglice je govorilo da nešto nije kako treba, ali Đorđo Marketi iz UEFA koji je zadužen za sve žrijebove se pravio kao da se ništa nije desilo i nastavio je sa izvlačenjem pa je Žuta podmornica izvukla Mančester Siti.

Problem je postao još veći kasnije kada je Atletiko Madrid treba da izvuče rivala. Potencijalni protivnici Kolčonjerosa nisu mogli da budu Real i Liverpul i njihove kuglice je trebalo da budu sklonjene iz šešira. Ali opet je napravljena greška i sklonjene su kuglice sa imenima Reala i Mančester Junajteda. U šeširu je ostao Liverpul kao potencijalni protiuvnik što nikako nije smjelo da se desi, a Atletiku je oduzeta mogućnost da izvuče Mančester Junajted što bi bila daleko bolja opcija nego Bajern.

Madriđani su uvidjeli greške i odmah poslije žrijeba uputili žalbu tražeći da se žrijeb ponovi, a za njima se žalilo još nekoliko klubova. UEFA trenutno razmatra šta da radi ali posljednje infromacije govore da su mnogo veće šanse da će žrijeb biti ponovljen.

Oznake: Skandal, Žrijeb