Skandal na Rolan Garosu: Japanka doživjela Novakovu sudbinu VIDEO

04.06.2023. | 14:08

Japanka Miju Kato je ni kriva ni dužna ispala sa Rolan Garosa!

U ženskom dublu na Rolan Garosu smo imali jedno veliko iznenađenje kada je Kristina Mladenović ispala sa turnira, ali smo imali i jedan skandal! Miju Kato i Aldila Sutjiadi završile su takmičenje na turniru jer su diskvalifikovane.

Njih dvije su igrale meč protiv Sare Soribes Tormo iz Španije i Marije Buzkove iz Češke, a nakon prvog seta koje su izgubile sa 7:6 u drugom su vodile 3:1 i bile su nadomak izjednačenja. A onda je Japanka Miju Kato pogodila djevojčicu koja skuplja lopte u glavu!

 

Htela je Miju Kato da joj dobaci lopticu, ali ju je udarila prejako, djevojčica se zbunila i nije stigla da odreaguje pa ju je loptica pogodila pravo u glavu. Pogledajte ovaj incident:

Miju Kato je odmah prišla djevojčici i izvinila se, ali se ona prepala i počela da plače, Supervizor meča je reagovao i prekinuo duel i diskvalifikovao je japansko-češki par. Nakon svega vidjeli smo i suze Miju Kato poslije svega, ali povratka nije bilo, prenosi Mondo.

Sjećamo se da se nešto slično desilo Novaku Đokoviću na US Openu. On je 2020. godine stigao do četvrtog kola US Opena, a tada je u finišu prvog seta meča sa Pablom Karenjom Bustom pogodio linijskog sudiju lopticom. Potpuno nenamjerno, prišao je, izvinio se, ali je teatralan nastup žene koju je pogodio natjerao sudiju i supervizora meča da ga diskvalifikuju.