Skandal na meču! Fudbalera Mančester junajteda na rasnoj osnovi vrijeđao protivnički igrač

Mlade reprezentacije (do 21 godine) se bore za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu. U toku su mečevi kvalifikacija za spomenuto takmičenje.

Jedna od tih utakmica odigrana je u Monci gdje su Italija i Švedska remizirali (1:1). Međutim, poslije to meča niko ne priča o fudbalu.

Naime, fudbaler gostiju Entoni Elanga je otkrio da ga je tokom utakmice jedan od protivničkih igrača vrijeđao na rasnoj osnovi.

Selektor Šveđana Klas Erikson je bio bijesan zbog onoga što se dogodilo na terenu.

“Delegatima i sudijama smo ispričali svoju verziju događaja i čekamo da vidimo šta će se naći u izvještaju utakmice. Kada sve to dobijemo odlučićemo šta dalje da radimo”, rekao je Erikson.

Elanga je fudbaler Mančester junajteda i sve to mu je posebno teško palo.

“Niko ne bi trebalo da bude izložen rasističkim uvredama, to je neprihvatljivo. Svi smo uz Entonija”, jasan je Erikson.

Ubrzo su se oglasili i čelni ljudi fudbalskog saveza Italije koji su demantovali te tvrdnje.

“Demantujemo sve! Nema šanse da je jedan naš fudbaler na rasnoj osnovi vrijeđao protivnika, tako nešto nismo primijetili ni mi niti bilo ko od UEFA delegata. Nadamo se da će svi oni koji su za to zaduženi riješiti cijeli slučaj. Naravno da osuđujemo bilo kakav oblik rasizma, ali tvrdimo da se to nije dogodilo u Monci i da se niko od naših igrača nije tako ponašao”, navodi se u saopštenju.

Inače, Elanga je upisao i tri utakmice za seniorski tim Mančester junajteda i dao je jedan gol, protiv Volvsa prošle sezone.

Ostavite komentar: