Skandal! Dragan Bajić nije dobio vizu za prolaz kroz samoporoglašeno Kosovo

21.02.2022. | 11:14

Dragan Bajić, selektor košarkaške reprezentacije Sjeverne Makedonije i trener KK Igokea m:tel nije dobio vizu za prolaz kroz samoproglašeno Kosovo i neće moći da putuje sa ostatkom ekipe na megdan Gruziji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bajić je u za “Nezavisne” rekao da dobio informaciju da je on jedini koji nije dobio vizu za ulazak na teritoriju samoproglašenog Kosova iako još dva člana stručnog štaba imaju pasoš BiH.

“Trenutno putujem za Skoplje i ono što mogu da kažem jeste da sam dobio informaciju da samo meni nije odobrena viza. Još nisam dobio obrazloženje zašto je to tako. Povrijđen sam kao čovjek ne znam šta bi mogao da bude razlog za ovaku odluku”, rekao je Bajić za “Nezavisne“.

Kako stvari stoje on će morati da nađe drugi način da dođe do Istanbula gdje će čekati ekipu prije nego što nastave put za Gruziju.

“14 sati ću morati da čekam u Istanbulu prije nego što dođe ostatak ekipe. Pošto moram da krenem ranije neću moći da odradim trening sa timom. Ovo sve će mi teško pasti i zbog mojih zdravstvenih problema jer su mi doktori rekli da još nisam za naporna putovanja. Međutim, ja sam selektor Sjeverne Makedonije i moram da radim svoj posao”, jasan je Bajić.

Sjeverna Makedonija meč 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Gruziji igra 24. februara.