Skandal! Dijelio pravdu Zvezdi i Partizanu, a sada pijan došao da sudi derbi

09.04.2023. | 14:59

Poljski arbitar Pavel Račkovski, delegiran je da dijeli pravdu u derbi duelu Grčke lige između AEK-a i Arisa, ali se pojavio pijan na aerodromu u Atini i tamo pravio nered.

Ovu informaciju prenio je grčki portal Sport 24, uz dodatak da je Račkovski bio u društvu pomoćnika Radoslava Siejke i Adama Kupšika, kao i VAR sudije Krištofa Jakubika.

AEK je nezvanično potvrdio da je poljski arbitar pravio incidente na aerodromu u Atini, ali i da sudije nisu o problemima obavijestile FS Grčke.

Račkovski je jedan od arbitara koji je duže vrijeme angažovan od strane FS Grčke da sudi derbi utakmice. Dijelio je pravdu na nedavnom duelu Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Za sada nije poznato da li će duel AEK-a i Arisa suditi neki drugi arbitar, odnosno da li će zbog problema sa Poljacima susret biti odložen do daljeg.

Račkovski je poznat i srpskim ljubiteljima fudbala, pošto je sudio na mečevima Crvene zvezde, Partizana i reprezentacije Srbije. Crveno-bijelima je dijelio pravdu protiv CSKA u 1/16 finala LE, Partizanu protiv Atletik Bilbaa i Slovackog, dok je Orlovima bio na centru protiv Norveške (0:1) u Ligi nacija, prenosi Mocart sport.