Skadandal u Napulju: Klub se rugao najboljem igraču, on spremio tužbu VIDEO

27.09.2023. | 09:06

Viktor Osimen, koji je prošle sezone golovima donio Napoliju prvi Skudeto poslije 33 godine, u središtu je velikog skandala u kojem su ga ljudi zaduženi za društvene mreže u klubu javno ismijali.

Aktuelni prvak Italije je na službenom TikToku objavio video u kojem se ruga Osimenu zbog traženja da izvede penal, koji je promašio u prošlom kolu protiv Bolonje, zbog čega gosti nisu pobijedili, prenosi “Sport klub”.

Poslije 0:0 na toj utakmici Napoli u prvih pet kola ima samo 8 bodova, čak 7 manje od vodećeg Intera. Očajan ulazak Napolija u odbranu trona obilježilo je na spomenutoj utakmici i to što je Osimen vikao na trenera Rudija Garsiju kada ga je pet minuta pre kraja utakmice zamijenio.

Najbolji strijelac Napolija govorio je svom treneru da pobjedu mora da traži sa dva napadača, a ne da prelazi na sistem 4-3-3. Osimen se kasnije izvinio, ali Napoli je zbog promašaja i bezobrazluka odlučio bizarno da ga kazni.

Prvo je objavljen video na kojem se izruguje njegovoj frizuri i glavi u kojem da upoređuju sa kokosom.

 

Post objavljen na društvenim mrežama kultnog kluba i aktuelnog prvaka Italije odmah je postao viralan i to što ga je Napoli ubrzo izbrisao učinilo ga je samo još traženijim.

Ubrzo je na to reagovao Osimenov agent Roberto Kalenda:

“Ono što je objavljeno na službenom TikTik profilu Napolija je neprihvatljivo. To što je video kasnije izbrisan ne umanjuje činjenicu da je tako nanjeta teška šteta igraču koji u posljednje vrijeme dovoljno pati zbog medijskog tretmana i lažnih vijesti. Moguće je da će naš sljedeći korak biti tužba”.

Oznake: Napoli, Osimen